Australiër en hond na maanden gered op zee: 'Moeilijke tijd gehad'

Australiër en hond na maanden gered op zee: 'Moeilijke tijd gehad'

Een zeiler uit Australië is samen met zijn hond Bella gered nadat ze twee maanden rond hebben gedreven in de Stille Oceaan.

De man vertrok in april uit Mexico. Hij was op weg naar het land Frans-Polynesië, midden in de Stille Oceaan. Na ongeveer een maand ging het mis: zijn boot kwam in een storm terecht, waardoor al zijn apparatuur kapotging.

Rauwe vis en regenwater

Daarna moesten de man en zijn hond zien te overleven op zee. Dat deden ze door regenwater op te vangen en rauwe vis te eten.

Ik heb een moeilijke tijd op zee gehad. Ik heb rust en goed eten nodig, want ik ben lang op zee geweest. Verder gaat het best goed met me.
zeiler

Na maanden drijven werd zijn boot gevonden door een visser. Die pikte de man en Bella op. Op videobeelden van de redding is te zien hoe Bella blij kwispelt en hoe de man (die nu een flinke baard heeft) vrolijk lacht als ze op de vissersboot stappen.

9News Melbourne

@9NewsMelb

An Australian sailor and his dog have been rescued off the coast of Mexico after spending three months at sea. @LaurenTomasi #9News https://t.co/HDipZfsgzf

Afbeelding bij tweet

15 juli 202310:12

De man en zijn hond zijn erg uitgeput en mager, maar volgens een dokter op de vissersboot gaat het goed met ze. Het zal nog wel even duren voordat ze weer op het vasteland zijn: de vissersboot moet nu nog helemaal naar Mexico varen.