Man krijgt telkens berenfamilie op bezoek

Man krijgt regelmatig berenfamilie op bezoek

Het begon met moederbeer Maïte die met haar jonkies een kijkje kwam nemen. En nu, zes jaar later, komt de hele berenfamilie vaak op bezoek bij de Amerikaanse Patrick.

Voor de man uit de Amerikaanse staat North Carolina is het inmiddels de gewoonste zaak van de wereld dat er beren op bezoek komen.

Druk met beren

Dat er beren bij Patricks huis langskomen, is heel bijzonder. Beren zijn schuwe dieren en komen meestal niet in de buurt van mensen. En al helemaal niet zo vaak op dezelfde plek.

Daarom wilden onderzoekers wel eens weten of beren en mensen goed samen konden wonen. Ze hielden de beren in het gebied jarenlang in de gaten.

Het zijn wilde dieren, dus zo moet je ermee omgaan. Maar je hoeft er niet bang voor te zijn. Je moet respect voor ze hebben.
onderzoeker

De wetenschappers zien dat het eigenlijk heel goed gaat tussen mensen en beren hier in de omgeving. Ze waarschuwen wel dat mensen beren niet moeten voeren en dat ze hun afval goed moeten opbergen. Anders gaan de beren mogelijk met elkaar vechten.

Maar bij Patrick thuis gaat het dus goed. Inmiddels is beer Simone al met haar tweede nestje welpen langsgekomen. Je ziet er meer over in de video hierboven.