Bewoners Mallorca klaar met overlast van Nederlandse jongeren

Bewoners Mallorca klaar met overlast van Nederlandse jongeren

Op het Spaanse eiland Mallorca zijn ze ze helemaal zat: Nederlandse jongeren die zich misdragen tijdens hun vakantie. Steeds vaker zijn er groepen die vooral in de nacht voor veel overlast zorgen.

Mallorca is een populaire en goedkope vakantiebestemming voor jongeren. Veel Nederlanders, Britten en Duitsers gaan naar het eiland om te feesten en heel veel alcohol te drinken. Ze doen daardoor soms gekke dingen, zoals vechten met elkaar. Vooral hotel- en kroegeigenaren klagen erover.

Ze doen wat ze willen en dat is zonde als je dat ziet.
hoteleigenaar

Afgelopen weekend ging er een filmpje rond waar veel mensen van schrokken. In de video is te zien dat een Nederlandse jongen poept op het hoofd van een slapende man. De actie zorgde voor veel ophef en woede. Mensen vonden het respectloos en onacceptabel gedrag. De jongen zei later heel veel spijt te hebben van zijn actie.

Veel politie en boetes

Om overlast tegen te gaan, lopen er veel politie-agenten rond op het eiland. Toeristen kunnen ook een boete krijgen als ze zich misdragen.

Maar dat vinden de bewoners van Mallorca niet genoeg. Ze willen dat er strengere regels komen en dat de politie harder optreedt.