Wow! Giraffe zonder vlekken geboren in dierentuin VS

Wow! Giraffe zonder vlekken geboren in dierentuin VS

In een Amerikaanse dierentuin is een zeldzame giraffe geboren. Het dier heeft geen enkele vlek op haar vacht; ze is helemaal bruin! Dat komt bijna nooit voor.

Volgens experts is dit de enige vlekloze giraffe ter wereld. De laatste giraffe zonder vlekken leefde in 1972 in een dierentuin in Japan. Hoe het kan dat een giraffe zonder vlekken geboren wordt, is niet duidelijk. Toch heeft bioloog Anne van Dijk wel een vermoeden.

Waarschijnlijk is er een klein stukje dna veranderd dat voor de pigmenten zorgt. Een pigment geeft kleur aan je huid en zorgt bij giraffen voor vlekken. Bij deze giraf is daar een verandering in ontstaan waardoor het dier egaal bruin is.
bioloog Anne van Dijk

De vrouwtjesgiraffe werd op 31 juli geboren in de dierentuin in de staat Tennessee. Het dier is volgens de dierentuin verder helemaal gezond.

De dierentuin wil met de geboorte aandacht vragen voor de diersoort. De giraffe wordt in het wild met uitsterven bedreigd. Het leefgebied in Afrika neemt steeds meer af en er wordt door stropers op de dieren gejaagd.

Naam?

De baby-giraffe heeft nog geen naam. De dierentuin gaat met een wedstrijd bepalen hoe het dier gaat heten.

Mensen kunnen kiezen uit de volgende namen: Kipekee (dat betekent uniek), Firayali (dat betekent ongebruikelijk), Shakiri (dat betekent de mooiste) en Jamella (dat betekent grote schoonheid). De woorden komen van de Afrikaanse taal Swahili.