Nieuwswekker: Prijs voor Steven en Jamie Kazàn + Vrijdag de 13e

Goedemorgen! Pas op voor zwarte katten of ladders vandaag, want het is vrijdag de 13e. Benieuwd wie er wel heel gelukkig wakker is geworden vandaag? Je leest het in deze Nieuwswekker.

Het weer

Het wordt een warme dag vandaag, maar wel eentje waarbij je de paraplu goed kan gebruiken. In het zuiden worden de temperaturen het hoogst met maximaal 24 graden.

Dit heb je misschien gemist:

- Steven & Jamie Kazàn - Road to Vegas heeft de Gouden Televizier-Ring Jeugd gewonnen. Dat is de belangrijkste prijs voor Nederlandse televisieprogramma's voor kinderen.

In het programma proberen goochelaar Steven Kazàn en zijn vrouw en assistente Jamie hun droom uit te laten komen: optreden met een goochelshow in de Amerikaanse stad Las Vegas.

- Drie Joodse scholen in Amsterdam blijven vandaag dicht. De scholen Rosj Pina, Maimonides en Cheider zeggen dat dat nodig is voor de veiligheid. Volgens de scholen voelen sommige leerlingen en leraren zich niet meer veilig, door de oorlog in Israël en de Palestijnse gebieden.

Bij Joodse organisaties in Nederland komen meldingen binnen dat Joodse kinderen gepest en soms bedreigd worden. De gemeente Amsterdam zegt dat ze de veiligheid van de scholen goed in de gaten houden.

Waarom is er al jaren geweld in Israël en de Palestijnse gebieden?

Dit is vandaag in het nieuws:

- Vanaf vandaag begint in het zuiden en midden van het land de herfstvakantie. Kinderen zijn een weekje vrij. Als iedereen in het zuiden en midden van het land weer naar school moet, dan hebben ze in het noorden vakantie.

- De film over de concerten van superster Taylor Swift draait vanaf vandaag in de bioscoop. De zangeres is enorm populair. Haar fans in Nederland kijken al maanden naar dit moment uit.

TAYLOR SWIFT | THE ERAS TOUR Concert Film Official Trailer

- Zoals je al eerder in deze Nieuwswekker las is het vandaag vrijdag de 13e! Volgens sommigen is dat een ongeluksdag, waarop je extra veel pech hebt.

Dat heeft te maken met bijgeloof. Dat is wanneer je gelooft dat voorwerpen of gebeurtenissen een bepaalde betekenis hebben, of dat ze geluk of juist ongeluk brengen. Wat vind jij? Kan je vandaag beter extra voorzichtig zijn? Of is het gewoon een dag zoals elke andere dag? Laat het hieronder weten:

Geloof jij dat vrijdag de 13e ongeluk brengt?

9.450 stemmen

Deze stelling is gesloten

26% 2.426 stemmen

74% 7.024 stemmen

En dan nog even dit...

Op vakantie gaan met de hele klas...maar dan gewoon in je eigen klaslokaal. Amerikaanse kinderen gingen op 'reis naar Mexico'.

Juf neemt leerlingen mee op vakantie in klaslokaal