Zeker zes joodse kinderen gaan van school vanwege pesterijen

Zeker zes joodse kinderen gaan van school vanwege pesterijen

De afgelopen week zijn zeker zes joodse kinderen in Nederland van hun oude school afgegaan, omdat ze daar gepest werden. De kinderen zitten nu op een joodse school.

Een van die kinderen is Tehila. Zij vertelde vorige week in het Jeugdjournaal aan Joanke dat zij werd gepest omdat ze joods is. Zij zit nu op een joodse school, waar het veel beter met haar gaat.

Oorlog

Sinds het begin van de oorlog in Gaza en Israël worden joodse kinderen vaker gepest, zeggen deskundigen. Tamar Efrati helpt kinderen die daarmee te maken krijgen.

In Israël zijn er heel veel joden. En Israël is ook een joodse staat. Maar die joodse kinderen hier in Nederland hebben natuurlijk niks te maken met wat de Israëlische overheid of de joodse regering daar doet.
Tamar Efrati

Tamar snapt dat wat er nu in Israël en Gaza gebeurt voor veel gevoelens zorgt. Maar ze hoopt dat de oorlog niet meer afgereageerd wordt op kinderen van welk geloof dan ook.

Ik vind het heel belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn op school. Joods, of moslim of welk geloof dan ook. Iedereen mag er zijn.
Tamar Efrati