Vrienden beginnen vredesactie: 'moeten met respect met elkaar omgaan'

Vrienden beginnen vredesactie: 'Moeten met respect met elkaar omgaan'

Hoe kan er een einde komen aan het geweld tussen Israël en Gaza? Ook veel mensen in Nederland maken zich daar zorgen over. Een groep jongeren is daarom de actie Deel de Duif gestart.

Ze willen dat mensen op een veel lievere manier met elkaar omgaan, ook op social media.

Boaz en Noa zijn joods, Selma en Oumaima zijn islamitisch. Door de oorlog tussen Israël en Gaza, merken ze dat ook in Nederland veel mensen boos en gespannen zijn. En dat mensen niet aardig tegen elkaar doen.

De jongeren vinden het belangrijk dat mensen met verschillende geloven en ideeën toch met elkaar blijven praten. En dat ze respect voor elkaar hebben.

Om ervoor te zorgen dat verschillende meningen, vooral met het conflict wat nu aan de hand is, met respect met elkaar omgaan en vooral de vrede hier in Nederland bewaken."
Selma
We kunnen elkaar vinden in de angst, we kunnen elkaar vinden in het verdriet."
Oumaima

De jongeren willen met de campagne dus laten zien dat mensen samen over de oorlog kunnen praten, ook als ze verschillende meningen of een ander geloof hebben.

Ze roepen mensen op om een plaatje van een duif te delen onder de berichten die over de oorlog gaan. De duif is namelijk het symbool voor vrede.