Bah! Dit zijn de meest stinkende kazen ter wereld

Een kaasmaker uit Schotland denkt dat hij de meest stinkende kaas ter wereld heeft gemaakt! Volgens kaasmaker Rory ruikt de kaas hetzelfde als laarzen die een boer de hele zomer heeft gedragen. Dat komt omdat de bacteriën die de kaas maken van hete en droge plekken houden.

Kaasmaker Rory Stone

Rory kan niet met zekerheid zeggen dat dit de meest stinkende kaas ter wereld is. Toch denkt hij dat de kaas wel in het rijtje thuishoort. Andere kazen op deze lijst zijn:

1. Vieux Boulogne kaas

Deze kaas wordt gemaakt door twee broers op een kleine boerderij aan de Franse kust. In een Brits onderzoek werd de Vieux Boulogne verkozen tot meest stinkende kaas ter wereld. De kaas moet meer dan zeven weken rijpen voordat hij gegeten kan worden.

Vieux Boulogne kaas

2. Epoisses de Bourgogne kaas

Deze kaas komt ook uit Frankrijk en heeft een geur die wordt omschreven als "ongewassen stinkdier." Daarnaast mag de kaas in Frankrijk niet in het openbaar vervoer gegeten worden.

Dit is Epoisses de Bourgogne kaas

3. Hervé Limburgse kaas

De Limburgse Hervé kaas wordt gemaakt in Nederland, Duitsland en België. Bij het maken van de kaas wordt dezelfde bacterie gebruikt die verantwoordelijk is voor het stinken van onze voeten. Je kunt je misschien wel voorstellen hoe dat ruikt.

Dit is Hervé kaas