Dit zijn de beste games van het jaar

Dit zijn de beste games van het jaar

In de Amerikaanse stad Los Angeles zijn de prijzen voor de beste games van 2023 uitgereikt. In totaal waren er wel 32 categorieën, zoals Beste Verhaal, Beste Familiegame, en natuurlijk de belangrijkste: Game van het Jaar.

De grootste winnaars waren horror-game Alan Wake 2 en avonturen-game Baldur's Gate 3. Samen wonnen ze wel 9 prijzen. Maar er waren nog veel meer winnaars. Hier staan er een paar op een rijtje:

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom - Beste avonturengame

Vorig jaar won deze game ook al een prijs, voor het spel waar het meeste naar uitgekeken werd. En dat was dus terecht: de game brak al heel snel meerdere records en kreeg superhoge scores.

In dit avonturenspel speel je als ridder Link en moet je het koninkrijk Hyrule beschermen van het kwaad. Niet alleen vanaf de grond, maar dit keer ook in de lucht.

Cocoon - Beste nieuwe game van een klein bedrijf

In het puzzelspel Cocoon moet je als een klein kevertje allerlei puzzels oplossen terwijl je naar meerdere woestijnwerelden reist. Omdat de puzzels zo goed bedacht zijn en omdat het de eerste game van dit bedrijf is, won het deze prijs.

Super Mario Bros. Wonder - Beste familiegame

Deze game won de prijs voor de beste game om met de hele familie te spelen. De nieuwste Mario gaat een beetje terug in de tijd. De game ziet er heel eenvoudig uit, een beetje zoals de Mario-games van vroeger. Daarom was hij niet alleen populair bij kinderen, maar ook bij oudere game-fans.

Pikmin 4 - Beste strategiespel

De prijs voor het beste strategiespel ging naar Pikmin 4, een spel waarin je speelt als een klein ruimtemannetje op een buitenaardse planeet. Samen met een leger plantenwezentjes moet je je vrienden redden, je schip repareren, en verschillende puzzels oplossen.

Baldur's Gate 3 - Spel van het jaar

De grootste winnaar van de avond was de Belgische game Baldur's Gate 3. Het is een avonturenspel dat vooral bedoeld is voor volwassenen. De game won in totaal 6 prijzen, waaronder dus de belangrijkste prijs.

Wat was dit jaar jouw favoriete game?

Deze stelling is gesloten