Nieuwswekker: Bekerfinalist bekend + Vliegende auto

Goedemorgen! Het is woensdag, dus we zagen de week doormidden. We hebben weer met veel zorg al het nieuws voor je doorgenomen en het belangrijkste op een rijtje gezet.

Het weer

De dag begint vrij zonnig en fris. 's Middags is het 9 tot 11 graden en wordt het bewolkt.

Dit heb je misschien gemist:

- NEC staat in de finale van de KNVB-beker. De ploeg uit Nijmegen won met 1-2 van Cambuur uit Leeuwarden. Het is voor het eerst in 24 jaar dat NEC de finale haalt. Feyenoord en FC Groningen spelen morgen tegen elkaar om te bepalen wie de andere finalist wordt.

- Op het eiland Bonaire spoelt allemaal olie aan. Dat komt door een kapot schip dat zo'n duizend kilometer verderop ligt. Ook dieren hebben er last van. Op het strand zijn vissen en vogels gevonden die onder de olie zitten.

- In Australië moeten ongeveer 30.000 mensen hun huis uit vanwege natuurbranden. In delen van het land is het al een tijd erg droog en zo'n 45 graden. Daardoor kan het vuur zich snel verspreiden.

Brandweer in Victoria (ter illustratie)

Dit is vandaag in het nieuws:

- Het Nederlands elftal speelt vanavond de troostfinale van de Nations League tegen Duitsland. Het is voor de vrouwen de laatste kans om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen. De wedstrijd is om 20.45 uur in Heereveen. Vivianne Miedema en Victoria Pelova spelen niet mee, omdat ze niet fit genoeg zijn.

- In het Spoorwegmuseum in Utrecht proberen zo'n 300 scholieren het record neer te zetten voor de langste robottrein ter wereld. De leerlingen proberen meer dan 215 robots achter elkaar aan te laten rijden. Daarvoor zijn speciale matten neergelegd.

- Met de auto over de file vliegen om op je bestemming te komen? Het klinkt als de toekomst of iets uit een film, maar het komt steeds dichterbij. Een bedrijf uit Amerika heeft een auto gepresenteerd die kan vliegen!

Zou jij weleens willen vliegen in een auto? Laat het ons vliegensvlug weten!

Ik wil later een vliegende auto.

8.887 stemmen

Deze stelling is gesloten

75% 6.674 stemmen

25% 2.213 stemmen

En dan nog even dit...

De 6-jarige Lily gaf een spreekbeurt over Taylor Swift en nu mocht ze haar idool ontmoeten!

Lily gaf spreekbeurt over Taylor Swift en mag haar nu ontmoeten