Nieuwswekker: NK gamen + Winnaar Eredivisie Cup

Goedemorgen! Heb je lekker geslapen? Met deze Nieuwswekker begint je dag in ieder geval goed!

Het weer

Op veel plekken begint de dag met regen, maar later gaan we steeds steeds vaker de zon zien. Er is nog wel kans op een bui en wat onweer. Het wordt 18 tot 21 graden.

Dit heb je misschien gemist:

- FC Twente heeft de Eredivisie Cup gewonnen. In de finale versloegen ze de vrouwen van PSV met 3-2. In de Eredivisie Cup spelen de vier beste ploegen van het jaar uit de Nederlandse competitie tegen elkaar.

Het is alweer de derde keer op rij dat FC Twente de Eredivisie Cup wint. Een aantal weken geleden werd FC Twente ook al landskampioen.

- In Chili wordt een brandweerman verdacht van het aansteken van een grote natuurbranden. Door die branden ontstond veel schade en overleden mensen. Volgens media in Chili was de man vrijwilliger bij de brandweer.

Dit is vandaag in het nieuws:

- Wie is de allerbeste gamer van Nederland? Dat is waar het om draait tijdens het NK Allround Gaming. De 12 finalisten moeten niet alleen goed zijn in bijvoorbeeld Rocket League of Fortnite. Om het toernooi te kunnen winnen, moeten ze goed zijn in wel vijf verschillende games.

We hebben een vraag voor je over gamen.

In welke game ben jij het best?

Deze stelling is gesloten

- Een spannende dag voor de Nederlandse voetballers Daniëlle van de Donk, Esmee Brugts en Damaris Egurrola. Ze spelen met hun teams vandaag de finale van de Champions League. In Spanje spelen Olympique Lyon en FC Barcelona tegen elkaar.

In de Champions League speelde ook Ajax. Zij werden in de kwartfinale uitgeschakeld.

- De 11-jarige Thomas loopt vandaag mee in een Mega Wandel Marathon. Dat doet hij om geld in te zamelen voor kinderen met een beperking. Uit onderzoek blijkt dat die kinderen vaak worden buitengesloten. Ook kunnen ze soms niet naar de speeltuin, sportclub of naar school door hun beperking.

En dan nog even dit...

Over precies drie weken begint het EK voetbal in Duitsland. In een straat in Den Haag en een straat in Breda zijn ze daar al helemaal klaar voor. Daar is bijna alles oranje gemaakt.

Huizen, bomen en prullenbakken kleuren oranje voor EK voetbal