Nieuwswekker Winnaar Champions League + Achterkant van de maan

Goedemorgen! Wat leuk dat je op deze zondagochtend de Nieuwswekker leest. Ga er maar lekker voor zitten.

Het weer

Vandaag valt af en toe regen. Maar de zon schijnt ook. Het wordt 16 tot 20 graden.

Dit heb je misschien gemist:

- Een Chinees ruimtevaartuig heeft de achterkant van de maan bereikt. Daar gaat het de komende twee dagen een paar kilo maangruis verzamelen. Op aarde moet dat uiteindelijk weer onderzocht worden om meer over de maan te leren. China hoopt in 2030 een ruimtestation op de maan te kunnen bouwen.

- Real Madrid heeft de Champions League gewonnen. Het is de 15de keer dat Real het belangrijkste toernooi voor clubs in Europa wint. Tegenstander Borussia Dortmund was het grootste deel van de wedstrijd beter, maar kon niet scoren. In de tweede helft sloeg Real toe en werd het 2-0

Real Madrid met de Champions League-trofee

- Tallon Griekspoor is in de derde ronde van Roland Garros uitgeschakeld, maar zorgde bijna voor een stunt tegen een van de favorieten. Even leek het erop dat de Nederlandse tennisser zou winnen van Alexander Zverev, maar uiteindelijk verloor hij toch in 5 sets.

Tallon Griekspoor

Dit is vandaag in het nieuws:

- Nog meer voetbal. Vanavond speelt NAC tegen Excelsior. De winnaar speelt volgend jaar in de Eredivisie. Voor fans van beide clubs is het dus een spannende dag. De vorige wedstrijd won NAC met 6-2.

- Jesse (13) is zo gek op auto's dat hij een auto-evenement heeft georganiseerd. Op de markt in Valkenswaard zijn vandaag meer dan honderd bijzondere auto's te zien. Hoe dat eruit ziet? Je ziet het vanavond in het Jeugdjournaal.

Zou jij ooit een groot evenement willen organiseren?

6.343 stemmen

Deze stelling is gesloten

55% 3.506 stemmen

45% 2.837 stemmen

En dan nog even dit...

Burendag met duizenden mensen! Hoe ga je dan met elkaar eten? Daar hadden ze in Litouwen wat op bedacht. Ze maakten een tafel van wel vier kilometer lang. Om van de ene naar de andere kant van de tafel te lopen doe je wel een uur!

Deze tafel is 4 kilometer