Nare reacties in de Jeugdjournaal-app

Nare reacties in de Jeugdjournaal-app

In de Jeugdjournaal-app zien we de laatste tijd veel nare reacties. De redactie van het Jeugdjournaal leest opmerkingen altijd en checkt of ze online mogen komen. Deze week hebben we heel veel reacties moeten afkeuren.

Reageren

Bij ons in de app kun je reageren bij elk artikel. Dat vinden wij leuk, omdat wij dan kunnen lezen wat jullie van het nieuws vinden.

In de reacties zien we bijvoorbeeld of we iets beter moeten uitleggen of wat voor onderwerpen jullie interessant vinden. We hebben vaak hele leuke en interessante reacties op onze verhalen, maar helaas reageren sommigen ook minder leuk.

Kwetsen en discrimineren

Dat merken we bijvoorbeeld aan de reacties op een video waarin iemand vertelt over zijn of haar geloof, of als iemand homo is.

Je mag je eigen mening hebben en niet iedereen hoeft dezelfde te hebben. Maar iemand kwetsen, beledigen of discrimineren in de reacties mag niet!

Gebeurt dat wel, dan keuren we een reactie niet goed en is deze niet voor anderen te zien. We willen dat onze app een veilige plek is voor kinderen om over het nieuws te praten.

Het gebeurt weleens dat een nare reactie toch zichtbaar is in de app. Dat is een foutje van de redactie. Zie jij iets in de app wat niet kan? Dan kun je de reactie rapporteren door op de drie puntjes te klikken.

De redactie van het Jeugdjournaal krijgt dan een melding en kan de reactie alsnog verwijderen.