Nieuwswekker: Taylor Swift-concerten afgelast + Dag van Femke Bol

Goedemorgen! Is het nu grijs en bewolkt buiten? Geen zorgen, als het goed is gaat vanmiddag de zon schijnen!

Het weer van donderdag 8 augustus

Dit heb je misschien gemist:

- De concerten van Taylor Swift in Oostenrijk zijn afgelast. De zangeres zou vanaf vandaag drie avonden optreden in de hoofdstad Wenen. Maar de politie heeft in Oostenrijk twee mannen opgepakt. Zij zouden een aanslag willen plegen tijdens een van de concerten.

Taylor Swift heeft overlegd met de overheid van Oostenrijk. Ook al zijn de mannen opgepakt, toch is besloten voor de zekerheid de concerten toch af te gelasten. Swifties die naar de show gingen, krijgen hun geld terug, maar zijn toch erg verdrietig.

Ik heb deze tickets een jaar geleden gekocht en stond klaar om te gaan. Ik ben zo verdrietig!
een Oostenrijkse Swiftie

- Alle mensen die onder het puin lagen van een ingestort hotel in Duitsland, zijn gered. Hulpdiensten zijn de hele dag bezig geweest om mensen te redden. Er zaten ook twee Nederlanders vast, zij zijn ook gered. Twee mensen zijn om het leven gekomen.

Gisteren maakten we deze video over het ongeluk:

Dit is er vandaag in het nieuws:

- Misschien mag je er wel voor opblijven vanavond: Femke Bol komt in actie. Om 21.25 uur staat ze aan de start van de 400 meter horden. Veel mensen denken dat ze gaat winnen, maar dat is niet helemaal zeker. Haar grote rivaal is de Amerikaanse Sydney McLaughlin.

Over een paar dagen zijn de Olympische Spelen afgelopen. Heb jij veel wedstrijden gekeken? Welke sport vond je het leukst?

Wat vind jij de leukste Olympische Sport om te kijken?

Deze stelling is gesloten

En dan nog even dit...

Als je een hond hebt, herken je het vast: z'n vacht kan flink stinken. Een Italiaanse modeontwerper heeft daar iets op bedacht. Een parfum voor honden!

Snifsnif... Dit parfum is voor honden