Aanval op school in Gaza: 'Dit waren onschuldige mensen'

Aanval op school in Gaza: 'Dit waren onschuldige mensen'

Verdrietig nieuws uit Gaza-Stad. Een schoolgebouw is getroffen door een raketaanval van het Israëlische leger. Volgens Palestijnse groepen zijn er tientallen tot mogelijk meer dan honderd mensen om het leven gekomen.

In het schoolgebouw werden vluchtelingen opgevangen, zeggen de hulpdiensten in Gaza. Toen de raket op het gebouw neerkwam, waren er volgens hen ongeveer 250 mensen binnen. Die waren daar voor het ochtendgebed.

Er kwam geen waarschuwing. Ze vallen ook aan als er kinderen, vrouwen, jongeren en ouderen zijn. Dit waren onschuldige mensen.
man die erbij was

De hulpdiensten in Gaza zeggen ook dat ze de brand na de raketaanval niet konden blussen, omdat Israël het water heeft afgesloten.

Volgens internationale regels mag een schoolgebouw, waar veel burgers zijn, niet worden aangevallen. Toch gebeurt het regelmatig.

Volgens het Israëlische leger waren er niet alleen onschuldige mensen in de school waren maar ook leden van de terroristische organisatie Hamas.

Israël zegt dat Hamas het schoolgebouw gebruikte als hoofdkwartier of om wapens in op te slaan. Het is niet mogelijk om met zekerheid te zeggen of het klopt wat Israël zegt.

Burgers beschermen

Volgens Israël doet het leger ook zijn best om zo min mogelijk burgers te treffen met aanvallen op Hamas - en dat mensen van Hamas zich verstoppen op plekken waar veel onschuldige mensen zijn.

Veel landen willen dat Israël en Hamas met elkaar gaan praten om het vechten te stoppen. Soms proberen ze dat, maar de oorlog lijkt voorlopig nog niet te stoppen.