Nieuwswekker: Paralympische Spelen + Spaghettimonster

Goedemorgen nieuwstijger! We hebben de belangrijkste en leukste berichten weer voor je klaargezet. Komt 'ie dan!

Het weer

Er trekken soms wat wolken over het land, maar tussendoor gaat de zon ook schijnen. Aan zee wordt het zo'n 22 graden, in het oosten 29 graden.

Dit heb je misschien gemist:

- De Paralympische Spelen zijn officieel geopend in Parijs. Op een bekend plein in de stad werden alle landen voorgesteld. Voor Nederland droegen wielrenner Daniel Abraham en rolstoelbasketbalster Carina de Rooij de Nederlandse vlag

Check hier openingsceremonie.

Paralympische Spelen feestelijk geopend op Place de la Concorde in Parijs

Online is er discussie over korte filmpjes van de Paralympische Spelen. Daarin maken sporters grappen over hun eigen beperking. Sommige mensen vinden het zelfspot, maar anderen vinden het te ver gaan. Wat vinden jullie?!

Je moet geen grappen maken over iemands beperking.

9.616 stemmen

Deze stelling is gesloten

78% 7.453 stemmen

22% 2.163 stemmen

- Oud-minister Hugo de Jonge heeft een nieuwe baan. Hij wordt tijdelijk commissaris van de Koning in de provincie Zeeland. Hij moet ervoor zorgen dat alles goed verloopt in de provincie en samenwerken met burgemeesters. Hugo de Jonge was de afgelopen jaren de minister die ging over corona.

- Wetenschappers hebben op de bodem van de oceaan een grote berg ontdekt. Die is ruim 3000 meter hoog. In de gebied leven een aantal zeer zeldzame dieren. Een daarvan is het vliegende spaghettimonster.

Die zie je op de foto hieronder.

Dit is vandaag in het nieuws:

- In een museum in Den Haag wordt een gevangenis geopend voor jongeren. Niet om een celstraf uit te zitten, maar als een soort geschiedenisles. Het museum wil aan kinderen laten zien hoe het was om opgesloten te zijn in de Tweede Wereldoorlog. In de cellen leren de kinderen wat er hier tijdens de oorlog is gebeurd.

- In onze serie de zomer van... gaan we vandaag langs bij Keano. Hij woont met zijn familie op de kermis en reist dus het hele land door. Tot nu, want na de vakantie gaat hij bij zijn opa en oma wonen. Hij ziet zijn ouders dan alleen in de weekenden op de kermis. Een flinke verandering dus. Je ziet zijn verhaal vanavond in de uitzending!

Keano op zijn kermis

En dan nog even dit...

Deze politie-agent vangt een alligator... Met zijn blote handen!

Agent vangt alligator