Nieuwswekker: Vliegtuig uit Libanon geland + Samen gamen

Goedemorgen! Het is weer zondag, en dat betekent - net als elke dag eigenlijk - dat het weer tijd is voor een Nieuwswekker! Vol met het laatste nieuws, en natuurlijk...

Het weer

Het is een goede dag om vrij te hebben: het wordt namelijk weer lekker zonnig! Later op de dag kan het bewolkt worden en kan er een druppel regen vallen. Het wordt zo'n 15 tot 17 graden.

Dit heb je misschien gemist:

- Ook het tweede vliegtuig met Nederlanders uit Libanon is gisteravond veilig aangekomen. In totaal zaten er 170 mensen aan boord, onder wie 35 Belgen.

Voorlopig was dit de laatste vlucht die Nederlanders uit het oorlogsgebied ophaalde, maar het zou kunnen dat er later alsnog nieuwe vliegtuigen die kant op gaan.

- Als jij wel eens gamet, doe je dat dan liever in je eentje of samen met anderen? Daar is een groot onderzoek naar gedaan. Daaruit blijkt dat meer dan de helft van alle gamers het liefste alleen speelt.

Dat zijn vooral veel oudere gamers. Als je kijkt naar jongere spelers, zie je juist iets heel anders: jongeren en kinderen spelen het meeste online games met anderen, zoals bijvoorbeeld Roblox en Fortnite.

Wat vind jij het leukste? Reageer op onze stelling!

Samen gamen is leuker dan in je eentje.

7.106 stemmen

Dit is vandaag in het nieuws:

- Kickbokser Donegi Abena zorgde onlangs nog voor een spektakel in de Glory Grand Prix, toen hij Bahram Rajabzadeh verrassend wist te verslaan. Volgens kenners is hij nu de allerbeste in zijn gewichtsklasse.

Genoeg om over te praten dus! Sil ging bij hem langs met al jullie vragen. Dat zie je vanavond in de uitzending, en natuurlijk ook in de app.

- Kinderen met een beperking sporten veel minder dan kinderen die dat niet hebben. Terwijl dat juist wel hartstikke belangrijk is. Daarom wordt er in Amsterdam vandaag een grote sportdag georganiseerd waar kinderen met een beperking kennis kunnen maken met allerlei sporten.

En dan nog even deze dure en smerige koekjes...

Australiërs staan uren in de rij voor vieze en dure koekjes