Nieuwswekker: Opbrengst Giro555 + Nieuw ruimtepak

Leuk dat je de Nieuwswekker weer hebt geopend voor het laatste nieuws. En om te lezen dat het weer behoorlijk zacht weer wordt voor de tijd van het jaar. Het wordt 16 tot 21 graden, met af en toe ook wat zon.

Dit gebeurde er terwijl je sliep:

- De Giro555-actie voor slachtoffers van het geweld in het Midden-Oosten heeft ruim 15 miljoen euro opgebracht. Dat bedrag is veel lager is dan bij eerdere acties voor Giro555, maar de organisator is toch heel blij met de opbrengst. "Het bedrag is zo veel hoger dan ik durfde te hopen."

- Verdrietig nieuws over zanger Liam Payne. Hij is omgekomen bij een val uit het raam van een hotel. Het is nog niet duidelijk wat er precies gebeurd is.

Liam Payne is vooral bekend als een van de zangers van One Direction. Die band, waar ook Harry Styles in zat, was tien jaar geleden wereldberoemd. Solo scoorde hij de afgelopen jaren ook nog wat hits. Hij was 31 jaar.

- Er is een nieuw ruimtepak bekendgemaakt voor Amerikaanse astronauten. Het is de bedoeling dat astronauten in dit pak over de maan gaan lopen.

Het is niet alleen gemaakt door een ruimtebedrijf, maar ook door het beroemde modemerk Prada. Dat merk is bekend vanwege dure kleding. En ook dit pak is duur. Het kostte meer dan 200 miljoen euro om te maken.

Het nieuwe maanpak

Wij zijn benieuwd, moet je er altijd goed uitzien, zelfs op de maan? Laat het ons weten!

Overal waar je komt, moet je goed gekleed zijn.

7.854 stemmen

Dit is vandaag in het nieuws:

- Vier kinderen in Gorinchem zijn het zat. Een rotonde bij hun school is te gevaarlijk en er gebeuren regelmatig ongelukken. De kinderen voeren al langer actie en mogen er vandaag over praten met de gemeente. Je ziet er meer over in het Jeugdjournaal.

- Vandaag worden de prijzen van de beste Nederlandse televisieprogramma's uitgereikt tijdens het Televizier-Gala. B&B Vol Liefde, Denkend aan Holland en Dwars door de Lage landen maken kans op de grootste prijs. Bij de prijs voor beste jeugdprogramma zijn dit de genomineerden:

Dit zijn de drie genomineerden voor de Televizier-Ring Jeugd

En dan nog een schattig filmpje om je dag mee te beginnen:

Baby-panda voor het eerst te zien