Nieuwswekker: Slimme uitvinding + Goal van 65 meter

Goedemorgen! In deze Nieuwswekker lees je wat er vandaag gaat gebeuren én wat je misschien hebt gemist.

Het weer

Een beetje van alles wat: regen en wind, maar ook zon. Het wordt ongeveer 16 graden.

Dit heb je misschien gemist:

- Het gaat niet goed met de rechten van kinderen in noodopvanglocaties in Nederland. Op dit moment worden er ruim 5.000 kinderen opgevangen in onder meer oude sporthallen en scholen. Ze gaan vaak niet naar school, hebben geen goede zorg en slapen in ruimtes met veel mensen bij elkaar.

- Helmond Sport heeft de koppositie gepakt in de eerste divisie. Dat gebeurde dankzij een goal van 65 meter. Lennerd Daneels schoot de bal vanaf zijn eigen helft en die ging over de keeper heen.

Daneels na wereldgoal: "Ik dacht ik probeer het gewoon"

Dit is er vandaag in het nieuws:

- In Beilen krijgen 20 brugklassers een opleiding tot voetbalscheidsrechter. Superhandig, want op veel plekken is er een tekort aan scheidsrechters. De middelbare school doet dit al jaren en voetbalbond KNVB is er erg blij mee. Vanavond zie je er meer over!

- PSV speelt vanavond in de Champions League tegen topclub Paris Saint-Germain. PSV heeft te maken met wat blessures. Rick Karsdorp en Jerdy Schouten kunnen allebei niet meespelen.

- Herken jij dit? Er zit nog saus in een mayonaise- of ketchup-fles, maar je krijgt het er niet uit. Uitvinder Koen heeft iets bedacht om dit probleem op te lossen. Je ziet hem later vandaag in het Ochtendjournaal.

We hebben ook een vraag over dit onderwerp:

Voor welk probleem moet een uitvinding worden bedacht?

En dan nog even de ontmoeting tussen een alpaca en een koning:

Alpaca niest in gezicht van koning