Alles over Lucas

Over jezelf

Naam: Lucas van de Meerendonk
Verjaardag: 16 september

Waar ben je geboren?
Ik ben geboren Utrecht en daar woon ik nu weer.

Heb je broers/zussen?
Ja, een broertje die een jaar jonger is. Beetje gek om te zeggen dat hij mijn broertje is. Hij is namelijk twee keer zo groot en twee keer zo breed als ik, hahaha.

Wat zijn je hobby's?
Ik hou heel erg van reizen, lezen en muziek. Maar mijn grootste hobby is voetbal. Ik voetbal met vrienden bij een club in Utrecht. We denken dat we best wel goed zijn, maar dat is echt niet het geval hahahaha.

Wat wilde je worden toen je 12 jaar was?
Ik wilde journalist worden. Het liefst voetbalverslaggever. Toen ik twaalf was heb ik een brief geschreven aan een beroemde voetbalcommentator. Hij belde mij toen persoonlijk terug om vragen te beantwoorden. Ik was zo zenuwachtig, dat ik niets meer durfde te zeggen aan de telefoon.

Het Jeugdjournaal

Hoe ben je bij het Jeugdjournaal gekomen?
Voor mijn studie ging ik drie maanden stage lopen bij het Jeugdjournaal. Daarna ben ik als verslaggever aan de slag gegaan bij het Zapp Weekjournaal. Daar heb ik superveel geleerd. Ik kreeg vervolgens een kans om als presentator en verslaggever te werken bij het Jeugdjournaal. En nu werk ik er!

Hoe volg jij zelf het nieuws?
Ik ben echt verslaafd aan nieuws. Ik check verschillende sites, kijk op social media en heb thuis twee kranten. Het eerste wat ik doe als ik opsta, is gelijk checken of er iets belangrijks in de wereld is gebeurd.

Wat is het mooiste verhaal om te maken?
Ik denk mijn verhaal over het vluchtelingenmeisje Amal voor het Zapp Weekjournaal. Zij vluchtte voor de oorlog in Syrië. Ik was er bij toen zij in een bootje aankwam op het Griekse eiland Lesbos. Samen met de cameraman heb ik haar toen een paar dagen gevolgd. Ze moest een superzware tocht lopen, dwars door de bergen, met hele hoge temperaturen. Amal bleef vrolijk, ondanks alle ellende die ze al had meegemaakt. Voor mijn verslag kreeg ik ook een prijs voor beste Europese jeugdreportage. Daar ben ik ontzettend trots op.

Wat is je grootste blunder?
Ik moest een keer een onderwerp maken over de Tour de France. Tijdens het inspreken versprak ik mij en begon ik hele rare geluiden te maken. Die ben ik er vergeten uit te halen en vervolgens zat het zo in het Jeugdjournaal. Oeps.

Heb je een tip voor kinderen die ook presentator willen worden?
Probeer heel veel voor te lezen. Dat is een tip die ik ook heb gekregen. Ik heb de laatste tijd nog nooit zo veel sprookjesboeken voorgelezen. Mijn vriendin, mijn hond en kat worden er volgens mij gek van. Maar zo leer je dingen wel goed uit te spreken. Dat is erg belangrijk bij presenteren.

Favorieten

Wat is je favoriete site?
Ik vind De Kelderklasse op Facebook supergrappig. Je ziet de meest slechte voetbalacties van mensen die niet kunnen voetballen. Heel herkenbaar. En op Insta volg ik willyparty. Om zijn foto’s lig ik echt in een deuk.

Wat is je favoriete tv-programma?
Ik ben groot fan van LuckyTV. Vooral de filmpjes van koning Willie vind ik fantastisch. Ook houd ik erg van het tv-programma Wie is de Mol?.

Wat is je lievelingseten?
Boerenkool met spekjes, worst en, heel belangrijk, appelmoes. Ik ben echt verslaafd aan appelmoes.

Wat is je lievelingskleur?
Blauw.

Wat is je lievelingsdier?
Dat zijn er twee. Mijn hond Freddie en mijn kat Theo. Ik heb zelfs een Instagram-accountvoor Freddie!

Wat is je favoriete muziek?
Ik hou van allemaal verschillende soorten muziek. Ik vind artiesten als John Mayer en Ed Sheeran heel goed. Ik houd ook van Major Lazer. Maar luister net zo graag naar oude soul-muziek.

Waar moet je om lachen?
Ik moet vaak om mijn hond Freddie lachen. Die is erg grappig. Maar ik kom echt niet meer bij als ik mensen zie vallen. Het is heel zielig, maar ik moet dan echt huilen van het lachen.

Bekijk ook