Alles over Laura

Over jezelf

Naam: Laura
Verjaardag: 23 maart

Waar ben je geboren?
Amsterdam

Wat zijn je hobby's?
Ik ben gek op pretparken. Achtbanen en andere attracties, ze kunnen mij niet hard genoeg gaan. En glijbanenparken. Ik was een keer in de Verenigde Staten en daar hebben ze de grootste waterparken ter wereld. Een paradijs voor mij!

Wat wilde je worden toen je 12 jaar was?
Ik wilde graag uitvinder worden. Op mijn slaapkamer had ik een hele constructie gebouwd waardoor ik vanuit m'n bed de gordijnen kon open doen. En ik had een snoepautomaat gebouwd waar je dan geld in moest gooien. Maar vervolgens at ik die zelf leeg.

Het Jeugdjournaal

Hoe ben je bij het Jeugdjournaal gekomen?
Hiervoor presenteerde ik het Zapp Weekjournaal op zondag. Dat werd op een gegeven moment overgenomen door het Jeugdjournaal, dus toen ben ik ook maar meeverhuisd :)

Hoe volg jij zelf het nieuws?
Nieuwssites en socials checken, natuurlijk Jeugdjournaal kijken en toch ook nog - heel ouderwets- kranten lezen.

Wat is je grootste blunder?
Ik werkte eerst bij een nieuwsprogramma voor volwassenen. Op een koude winterdag ben ik eens live op tv door het ijs gezakt. Van schrik moest ik daarvan keihard gillen. 's Avonds werd daar nog hard om gelachen in De Wereld Draait Door.

Heb je een tip voor kinderen die ook presentator/verslaggever willen worden?
Geef nooit op! Als jij er van overtuigd bent dat je dit kan en wil, bedenk dan hoe je jouw doel wil bereiken. Bijvoorbeeld door mee te doen aan een presentatiewedstrijd. Of door een keertje bij een programma een dag mee te lopen. Of door alvast uit te zoeken welke studie je wil gaan doen.

Favorieten

Wat is je favoriete site/app?
Instagram

Wat is je favoriete tv-programma?
Ik moet heel eerlijk zijn: ik heb geen tv. Toch kijk ik wel veel programma's terug op mijn tablet. Absolute favoriet? Jeugdjournaal natuurlijk!

Wat is je lievelingseten?
Dat vind ik te moeilijk om te kiezen. Ik ben gek op kaasfondue, guacamole met heel veel knoflook en alle soorten vis!

Wat is je lievelingskleur?
Turqoise

Wat is je lievelingsdier?
Een alpaca. Weet je hoe lief en zacht die dieren zijn!

Wat is je favoriete muziek?
Ik ga graag naar concerten van bands uit de jaren 80. Ook ben ik gek op zwijmelmuziek, maar dat mag niemand weten.

Waar moet je om lachen?
Het is heel stom, maar ik moet altijd lachen als ik mensen zie struikelen, vallen of hun hoofd stoten. Ik vind dat zo grappig om te zien. Nou ben ikzelf ook heel erg onhandig, dus ben ik meestal zelf de pineut.

NOS