Bloemen, knuffels en veel kinderen bij herdenkingsplek in Oss

Bloemen, knuffels en veel kinderen bij herdenkingsplek in Oss

Honderden mensen, onder wie veel kinderen, herdenken de slachtoffers van het bakfietsongeluk. Ook op basisschool De Korenaer in Oss kon iedereen het verdriet over het ongeluk met elkaar delen.

Gisterochtend botste een elektrische bakfiets op een trein. Vier kinderen tussen de 4 en 8 jaar kwamen daarbij om het leven. Een kind en een vrouw, de begeleidster van de kinderen, raakten zwaargewond. Hoe dit ongeluk kon gebeuren, is nog niet duidelijk.

Knuffels

Op de plek van het ongeluk liggen inmiddels veel bloemen en knuffels. Ook zijn er ballonnen en branden er kaarsjes voor de slachtoffers. Veel mensen zijn ontzettend geschrokken en verdrietig over wat er is gebeurd. De burgemeester van Oss sprak hen toe.

We kunnen hier helemaal niets aan doen. Het enige dat we kunnen doen is samen huilen, elkaar troosten, alle tegenstellingen vergeten en elkaar vinden in het verdriet.
Burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans

Ook brandweermannen die 's ochtends hadden geholpen na het ongeluk, kwamen 's avonds bloemen neerleggen. Zij kregen een hard applaus en veel mensen gaven hen een knuffel.

Brandweermannen tijdens de herdenking in Oss

Ben jij geschrokken van het nieuws? Hier lees je hoe je om kan gaan met vervelend nieuws. Je kan hieronder ook een reactie achterlaten.

Wil jij reageren op het nieuws over het bakfietsongeluk?

Deze stelling is gesloten