Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Kookles met groenten: gezond én goed voor het milieu

Kinderen op zo'n 40 basisscholen in Zeeland krijgen kookles. Ze leren hoe ze gezond eten maken, dat ook nog eens goed is voor het milieu.

Vliegtuigen en kassen

Veel kinderen weten namelijk wel wat gezond eten is, bijvoorbeeld veel groenten en weinig vet en suiker. Maar niet iedereen weet dat sommige producten wel gezond zijn, maar niet zo goed voor de aarde.

Bijvoorbeeld als groenten of fruit met een vliegtuig naar Nederland zijn gebracht of als ze groeien in kassen, die veel energie verbruiken.

Voor veel kinderen is het hartstikke normaal dat je in de winter aardbeien kunt kopen, de supermarkt ligt er vol mee.

Marianne geeft kookles

Tijdens de kookles leren kinderen meer over groenten die groeien in de buurt, zonder dat daar verwarmde kassen voor nodig zijn. Zo maken ze wafels met boerenkool.

Lijkt het jou leuk een keer boerenkoolwafels te maken? Hier vind je het recept (scroll naar het kopje herfst/winter).

Het is volgens deskundigen belangrijk dat kinderen meer leren over duurzaam eten. Dat komt doordat er steeds meer mensen op aarde bijkomen.

Om te zorgen dat er genoeg eten is voor iedereen, moeten we volgens onderzoekers minder vlees en minder suiker eten. Groenten en fruit zijn dus wel goed, zeker als ze uit de buurt komen.

Bekijk ook