Wereld geschokt door terreuraanslagen op moskeeën

Wereld geschokt door terreuraanslagen op moskeeën

Heftig nieuws uit Nieuw-Zeeland. Daar heeft een man een terroristische aanslag gepleegd op twee verschillende moskeeën. Daarbij zijn zeker 49 mensen om het leven gekomen en tientallen gewond geraakt.

In beide moskeeën waren op het moment van de aanslag veel mensen vanwege het vrijdagmiddaggebed. Onder de slachtoffers zijn ook kinderen, die met hun ouders in de moskee waren. Na de aanslag zijn moskeeën in het hele land voor de zekerheid gesloten. Ook veel scholen en andere openbare gebouwen gingen een tijdje dicht.

Opgepakt

De politie heeft vier mensen gearresteerd die mogelijk iets met de aanslagen te maken hebben. Een van hen is de schutter. Het gaat om een racistische man van 28 jaar uit Australië die tegen moslims en immigranten is. Hij staat morgen al voor de rechter.

Wil jij reageren op het nieuws over de aanslagen in Nieuw-Zeeland?

Deze stelling is gesloten

Ook veel moslims in Nederland zijn van het nieuws geschrokken. Veel moskeeën stonden vandaag stil bij de slachtoffers van de aanslagen tijdens het vrijdagmiddaggebed.

Namens Nederland hebben premier Rutte en het koningshuis gereageerd. Ze zeggen dat ze heel erg meeleven met de nabestaanden.

Met allen die door dit redeloze geweld zijn getroffen, leven wij intens mee.
De koning en de koningin

Ben je geschrokken van dit nieuws? In de video hieronder zie je tips hoe je het beste met vervelend nieuws om kan gaan.

Wat te doen met vervelend nieuws?