JINT Hongkong mensenketen

Demonstranten in Hongkong maken menselijke ketting

Tienduizenden demonstranten in de Chinese stad Hongkong hebben een menselijke ketting gemaakt. De rij van mensen was kilometers lang. Door elkaars hand vast te houden protesteren ze tegen de Chinese regering.

De demonstraties in Hongkong zijn al drie maanden bezig. Veel inwoners merken dat de Chinese regering zich steeds meer bemoeit met hun stad. En dat willen ze niet, om hun vrijheid te houden.

Anders

Want ook al hoort Hongkong officieel wel bij China, het gaat er heel anders aan toe in de stad. Er gelden andere wetten en regels. Zo is in Hongkong bijvoorbeeld vrijheid van meningsuiting toegestaan. En ze spreken er een eigen taal.

De laatste jaren krijgt China steeds meer macht in de stad. Eerder dit jaar wilde de baas van Hongkong bijvoorbeeld een wet invoeren waarmee de regering van China nog meer te zeggen zou krijgen.

Baas

De demonstranten willen niet alleen dat die regel niet doorgaat, maar ook dat er nieuwe verkiezingen komen. Ze willen dat Hongkong een nieuwe baas krijgt, die opkomt voor de stad.