Nog vier mensen besmet met corona-virus

Nog vier mensen besmet met corona-virus

Nog vier mensen in Nederland hebben het corona-virus. Dat heeft de minister die erover gaat bekendgemaakt. In totaal zijn in Nederland nu 6 mensen besmet met het virus.

Loon op Zand

Twee van de nieuwe besmettingen komen uit Loon op Zand, in de provincie Noord-Brabant. Het zijn de vrouw en een dochter van een man die al eerder besmet was. De man meldde zich afgelopen woensdag bij het ziekenhuis. Daar bleek uit een test dat hij het virus had. Hij was de eerste corona-patiënt van Nederland.

Amsterdam

Ook zijn er twee nieuwe besmettingen in Amsterdam. Gisteren bleek dat de moeder van een gezin besmet was en nu blijken haar partner en jongste kind het virus ook te hebben.

De vrouw heeft nog twee andere kinderen. Zij zijn ook getest, maar zij hebben het virus niet. Zij gaan de komende twee weken niet naar school en worden opgevangen bij familie. Volgens de minister is er op dit moment geen reden om scholen in Nederland dicht te doen.

Uitzieken

De vrouw, haar partner en het jongste kind zitten op dit moment in een huis in Diemen, in de buurt van Amsterdam. Ze mogen daar tot nu toe zelf uitzieken. Ze moeten wel binnen blijven en worden de komende tijd goed in de gaten gehouden.

Iedereen die met de besmette vrouw in contact is geweest, moet in de gaten houden hoe hij of zij zich voelt. Als iemand zich ziek voelt, moet diegene een dokter bellen en ook getest worden.

Italië

De corona-patiënten in Nederland zijn waarschijnlijk besmet geraakt in het noorden van Italië. In dat gebied zijn meer mensen besmet.