Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Zorgen over online pesten nu kinderen thuis zitten

Het is vandaag de landelijke dag tegen pesten. Het idee van de dag is dat iedereen nadenkt over pesten en oplossingen bedenkt om het te stoppen.

Online pesten

Pesten gebeurt veel op school. Toch gaat pesten ook door als iedereen thuis zit. Deskundigen maken zich zorgen over online pesten. Dat gebeurt bijvoorbeeld met nare berichten, flauwe stickers en vervelende filmpjes.

Volgens de stichting Stop Pesten Nu wordt nu extra veel gepest via internet, apps en sociale media. Ze denken ook dat kinderen niet vaak tegen hun ouders zeggen dat ze online worden gepest. Kinderen zijn soms bang dat hun telefoon of tablet wordt afgepakt als ze het aan hun vader of moeder vertellen.

Erover praten

Toch is het volgens Stop Pesten Nu belangrijk om over pesten te praten. Bijvoorbeeld met je ouders, een familielid, je leraar of een vriend of vriendin.

Wat vind jij: is online pesten net zo erg als in het echt of niet?

790
Online pesten is net zo erg als in het echt.
Eens76.8%
Oneens23.2%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Zit jij ergens mee - voor jezelf of voor iemand anders - of wil je er gewoon iets over kwijt? Dan kun je altijd met de Kindertelefoon bellen. Zij zijn te bereiken op het telefoonnummer 0800 - 0432 of via kindertelefoon.nl.

Bekijk ook