Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Dove en slechthorende kinderen zijn blij met Irma

Door de persconferenties van de regering is gebarentolk Irma ineens super populair. Nu zijn er geen nieuwe persconferenties gepland en daarom is ze even niet meer te zien. Kinderen van de Polanoschool in Rotterdam vinden dat jammer, want ze zijn behoorlijk trots op haar.

De corona-crisis was de eerste grote nieuwsgebeurtenis in Nederland waarbij een gebarentolk te zien was. De kinderen van de Polanoschool zijn doof of slechthorend en weten hoe belangrijk zo'n tolk is.

Als er niemand bij zit als gebarentolk, begrijp je er niks van.

Gizem

Irma is ook één van de gebarentolken van het Jeugdjournaal. Daarom kennen de kinderen van de Polanoschool haar al langer.

Een toffe mevrouw, omdat ze goed kan gebaren voor de doven en slechthorenden.

een van de kinderen in de klas

Maar ook veel mensen die niet doof of slechthorend zijn, zijn fan van Irma.

Zo maakte de band Mooi Wark een liedje over Irma en was er dit weekend in het televisieprogramma Even tot Hier ook een speciaal bedanklied:

Het bedanklied voor Irma

Speciaal voor dove en slechthorende kinderen hebben we ook een video met gebarentolk gemaakt. Die zie je hier:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bekijk ook