Er is vanaf nu een app tegen discriminatie bij voetbal

Er is vanaf nu een app tegen discriminatie bij voetbal

Uitgescholden of nageroepen tijdens een voetbalwedstrijd? Vanaf nu kun je dat melden in een speciale app van de KNVB. De voetbalbond wil zo iets doen tegen discriminatie en racisme.

Oerwoud-geluiden

Er wordt al langer gepraat over plannen tegen racisme bij voetbal. Dat komt vooral door wat er meer dan een jaar geleden gebeurde, tijdens een wedstrijd tussen Excelsior en FC Den Bosch. Vanaf de tribune riepen supporters racistische dingen naar voetballer Achmed Mendes Moreira. Ze maakten bijvoorbeeld oerwoud-geluiden als hij aan de bal was.

Prof-voetballers zijn niet de enigen die te maken hebben met racisme bij wedstrijden.

Helaas gebeurt het regelmatig dat kinderen worden gediscrimineerd. Dan gaat het over huidskleur, maar ook over hoe ze eruit zien. Wij vinden dat dat niet meer moet gebeuren.
de KNVB

In de app kunnen voetballers van alle niveaus een melding maken. Dat kan als er iets naars tegen jou wordt gezegd, maar ook als je ziet dat iemand anders wordt uitgescholden.

De KNVB kan dan in gesprek gaan met degene die het zei, of de club waar het gebeurde. Ze hopen dat er zo minder gediscrimineerd wordt.

De app heet DiscriminatieMelder en is te downloaden in de App Store en Google Play Store.