Twaalf landen: 'Geweld in Myanmar moet stoppen'

Twaalf landen roepen op: 'Geweld in Myanmar moet stoppen'

Twaalf landen zeggen dat het geweld in het Aziatische land Myanmar moet stoppen. Gisteren zijn er zeker 114 mensen omgekomen. Ook kinderen. Beelden van de protesten gaan al weken de hele wereld over.

Normaal gesproken worden kinderen zoveel mogelijk buiten dit soort geweld gehouden. Maar het erge is hier dat er ook kinderen om het leven zijn gekomen. Het leger heeft die kinderen geraakt, per ongeluk maar soms ook expres.
correspondent Annemarie Kas

Al meer dan twee maanden is het onrustig in het land. Toen kwam het leger opnieuw aan de macht, en pakten ze mensen uit de regering op.

Het leger sloot ook het internet en de tv in het land af, om zo te voorkomen dat mensen kritiek konden hebben op het leger. Veel mensen zijn het niet met het leger eens, en gaan iedere dag de straat op. Ze vragen andere landen om hulp.

Hulp

Die hulp lijkt nu langzaam te komen. Zo willen de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk het land straffen als er niks verandert. En daar komen nu landen als Duitsland, Japan en dus ook Nederland bij. Maar, de militaire leiders in Myanmar lijken er niet van onder de indruk.