Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Uitgezocht: Kunnen we dino's weer tot leven wekken?

De sabeltandtijger, dodo en mammoet. Allemaal dieren die zijn uitgestorven en nooit meer op aarde zullen rondlopen. Hoewel? Een groep wetenschappers denkt dat toch voor elkaar te krijgen.

Mammoet

Zo willen ze de wolharige mammoet weer tot leven wekken. Hoe zit dat met andere uitgestorven diersoorten, zoals dinosauriërs? Zou dat eigenlijk kunnen, zoals in de film Jurassic Park?

In de video hebben we een kip een kleine gastrol gegeven. Ze was heel lief en rustig. Na 15 minuten in de studio ging ze weer terug naar Kinderboerderij De Hertenkamp in Hilversum. Daar woont ze namelijk met andere kippen en dieren.

Wetenschappers willen de mammoet terugkrijgen door het dna ervan te mixen met het dna van een olifant. Het moet nog gebeuren, maar volgens die wetenschappers kan het wel.

Bij dinosauriërs is dit onmogelijk, omdat er geen dna meer te vinden is.

Kippen

Toch zouden er nieuwe dinosauriërs gemaakt kunnen worden, denkt een groep Amerikaanse wetenschappers. En daar hebben ze kippen voor nodig.

Kippen hebben namelijk dezelfde voorouders als dino's. Hoe dat precies zit zie je in de nieuwe aflevering van Uitgezocht, die je bovenaan kunt bekijken.

We hebben er ook een stelling over. Hieronder kun je reageren.

788
Het is leuk als uitgestorven dieren weer terug op aarde komen.
Eens60.7%
Oneens39.3%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken