Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

YouTubers halen miljoenen op met schoonmaakactie

De Amerikaanse YouTubers MrBeast en Mark Rober hebben in twee dagen al meer dan 7 miljoen euro opgehaald voor een grote schoonmaakactie. De mannen willen zo veel mogelijk rommel op het strand en in de oceaan opruimen.

De mannen doen vaker zulke acties voor het milieu. Een paar jaar geleden gingen ze viral met hun boomplant-actie. Ook deze keer zijn hun video's al miljoenen keren bekeken.

Deze keer heet de actie #TeamSeas. In de video's nemen MrBeast en Mark Rober het tegen elkaar op: MrBeast krijgt hulp van duizenden vrijwilligers, maar Mark Rober niet.

Nu denk je vast: in m'n eentje maak ik geen schijn van kans tegen duizenden vrijwilligers. Maar ik heb wel een teamgenoot: een enorme robot die rommel eet.

YouTuber Mark Rober

En die robot komt uit Nederland! Hij is van Boyan Slat, van het bedrijf Ocean CleanUp. Het geld dat de YouTubers ophalen gaat onder andere naar dat bedrijf, zodat er nog meer afval opgeruimd kan worden.

Voor het eind van dit jaar hopen de YouTubers meer meer dan 25 miljoen euro op te halen.

Bekijk ook