Lil' Kleine voorlopig vrijgelaten, nog wel verdachte

Lil' Kleine voorlopig vrijgelaten, nog wel verdachte

Lil' Kleine is voorlopig vrijgelaten. Dat zegt zijn advocaat tegen RTL Boulevard. Jorik Scholten, zoals de rapper eigenlijk heet, wordt verdacht van mishandeling. Hij zou zijn vriendin Jaimie Vaes pijn hebben gedaan.

De rapper blijft nog wel verdachte, maar hij mag het onderzoek thuis afwachten.

Wat is er gebeurd?

Lil' Kleine werd zondagavond aangehouden nadat de politie een melding kreeg over een mishandeling. Op social media ging een filmpje rond waarop te zien zou zijn dat Lil' Kleine zijn vriendin Jaimie uit de auto trekt en mishandelt.

De politie onderzoekt de zaak. Hoe het met Jaimie gaat is niet helemaal duidelijk. Op social media schrijft ze dat ze oké is.

Wil jij reageren op het nieuws over Lil' Kleine?

7.197 stemmen

Deze stelling is gesloten

33% 2.386 stemmen

66% 4.811 stemmen

Het management van de rapper liet weten dat ze zijn geschrokken van de gebeurtenis. En dat ze nadenken of ze nog met Lil' Kleine willen samenwerken.

Sommige bedrijven hebben al besloten dat ze niet meer met de rapper willen samenwerken. Zo heeft Spotify nummers van Lil' Kleine uit hun afspeellijsten gehaald en draait radiozender FunX voorlopig helemaal geen muziek meer van de rapper.

Madame Tussauds heeft het standbeeld van de rapper uit het museum gehaald.

Lil' Kleine tijdens de onthulling van zijn standbeeld in Madame Tussauds

Vorige week kreeg Lil' Kleine nog een werkstraf van 120 uur omdat hij een paar jaar geleden iemand geschopt en geslagen zou hebben.

En vorig jaar moest hij een nachtje in de cel slapen omdat hij zijn vriendin pijn zou hebben gedaan. Het gebeurde op het Spaanse eiland Ibiza en hij rapt erover op zijn nieuwe album. Dat staat ondanks de nieuwsberichten nog steeds op 1 in de hitlijsten.