JINT Oekraïne nieuwskop+xtalk

Strijd in Oekraïne lijkt steeds harder te worden

Ook vandaag is er weer hard gevochten in Oekraïne. Het lijkt erop dat de oorlog steeds harder wordt. Het Russische leger blijft aanvallen doen met raketten, en die komen behalve op militaire plekken ook op steden terecht.

Rusland zegt de stad Cherson ingenomen te hebben. Dat is een grote stad in het zuiden van Oekraïne. Op beelden is te zien dat Russische legervoertuigen door de straten rijden. Ook op de stad Charkov zijn bommen gegooid en vielen slachtoffers.

Hoofdstad

Er zijn ook veel Russische legervoertuigen onderweg naar de hoofdstad Kiev, maar daar bleef het vandaag redelijk rustig. De angst is wel dat daar de komende dagen grote gevechten uitbreken.

Jullie vragen

We krijgen veel vragen van kinderen over de oorlog. Komt er een Derde Wereldoorlog? Gaat Rusland kernbommen gebruiken? Hoe kunnen kinderen helpen? Op deze pagina en in deze video beantwoorden we veel van jullie vragen:

Antwoord op jullie vragen over de oorlog in Oekraïne

Het is niet gek als je schrikt of ongerust bent door het nieuws over de oorlog. Misschien heb je ook soms moeite met slapen, omdat je iets naars hebt gehoord in het nieuws. Hieronder vind je tips die je kunnen helpen: