FIFA verbiedt kleurrijke WK-shirts van België

FIFA verbiedt kleurrijke WK-shirts van België

Na het verbieden van de regenboogband op het WK in Qatar, heeft wereldvoetbalbond FIFA nog iets besloten. Het nationale team van België moet hun shirts veranderen.

Regenboogkleuren en 'LOVE'

Het gaat om twee T-shirts. Het gekleurde shirt dat je op de foto hierboven ziet, wilden de spelers dragen voor de wedstrijd tijdens de opwarming. Het zit vol met regenboogkleuren, maar dat mag nu dus niet van de FIFA.

Ook met het witte shirt dat je hieronder ziet is volgens de voetbalbond wat mis. Aan de binnenkant van het shirt staat het woord 'LOVE' afgebeeld. Dat moet van de FIFA worden afgeplakt.

De regenboogkleuren op de shirts moeten het wereldberoemde vuurwerk van het Belgische dancefestival Tomorrowland voorstellen. Maar de FIFA zegt dat het een vorm van reclame is voor het festival.

Boodschap regenboogkleuren

Fans denken het verbod van de shirts ergens anders mee te maken heeft: de boodschap van de regenboogkleuren, zoals gelijkheid en respect voor homo's en transgenders. In Qatar is homoseksualiteit namelijk verboden.

De Belgische voetbalbond is erg teleurgesteld over het besluit van de FIFA.

Het is triestig, maar de FIFA laat ons geen andere keuze.
Belgische voetbalband

België speelt komende woensdag om 20.00 uur de eerste wedstrijd op dit WK tegen Canada en draagt dan waarschijnlijk rode shirts.