Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Waarom is er gedoe over de One Love-band?

Je hebt misschien wel meegekregen dat er op het WK voetbal gedoe is over het dragen van de regenboogband. De wereld-voetbalbond FIFA heeft dat verboden. Steeds meer landen protesteren daartegen.

One Love staat voor liefde voor iedereen. In Qatar is homoseksualiteit verboden en kun je er zelfs gevangenisstraf voor krijgen. Met de band wilden landen laten zien dat ze het daar niet mee eens zijn en dat ze tegen discriminatie en uitsluiting zijn.

Veel landen zijn boos op de FIFA en willen laten zien dat ze het er niet mee eens zijn. Volgens de voetballers is het verbieden van de One Love-band hetzelfde als voetballers verbieden hun mening te geven. Daarom deed het Duitse voetbalteam gisteren hun hand voor hun mond.

Wat de Duitsers nu hebben gedaan vind ik een originele manier. Natuurlijk denk je eraan om als groep dat statement naar buiten te brengen. Maar het moet wel op een goede, pakkende manier.

de Nederlandse voetballer Davy Klaassen

Ook ministers van Europese landen dragen de band. Gister hadden de Belgische minister en de Duitse minister 'm allebei om.

Wat vind jij: is het belangrijk om te laten weten wat je vindt? Als je dat inderdaad belangrijk vindt, kan je dat hier laten weten:

764
Het is belangrijk dat je altijd je mening geeft.
Eens77.3%
Oneens22.7%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Bekijk ook