Nieuwswekker: Feyenoord en AZ winnen + Te laat naar bed?

Goedemorgen! Het is vrijdag, bijna weekend dus. Je kunt deze laatste schooldag van de week goed beginnen met onze Nieuwswekker, waarin we het laatste nieuws voor je op een rijtje hebben gezet.

Het weer

De dag begint lekker zonnig, maar in de middag is het meer bewolkt. Op sommige plekken kan het ook gaan regenen. Het is niet koud: zo'n 14 tot 17 graden.

Het weer van vrijdag 17 maart.

Dit gebeurde er terwijl je sliep:

- Het was een hele goede avond voor Feyenoord. De club won met 7-1 van de Oekraïnse club Sjachtar. Het was de achtste finale van de Europa League, en dus zijn de Rotterdammers nu door naar de kwartfinale. Trainer Arne Slot zegt dat hij verbaasd is dat het zo makkelijk ging.

- Ook veel blijdschap bij AZ. Die club won met 2-1 van Lazio in de Conference League. Ze zijn nu door naar de kwartfinales.

- De BoerBurgerBeweging is in alle provincies de grootste. Dat blijkt nu ook alle stemmen in Utrecht zijn geteld. Ook daar werd het meest op BBB gestemd. BBB maakt straks in alle provincies een groot deel uit van het bestuur van de provincies. Gisteren maakten we een video over wat deze partij wil en of dat gaat lukken.

- In Frankrijk was het vannacht en gisteravond onrustig. In een aantal steden liepen demonstraties uit de hand. Demonstranten zijn boos op hun premier. Die wil dat Fransen twee jaar langer doorwerken, voor ze met pensioen mogen. Daar wordt al maanden tegen gedemonstreerd en de Fransen geven niet op.

Een demonstrant in de stad Nantes

Dit is vandaag in het nieuws:

- Kinderen gaan steeds later naar bed en slapen daardoor niet genoeg. Dat blijkt uit onderzoek. Slaap-deskundigen zijn daar niet blij mee, want slapen is hartstikke goed voor je. Waarom kinderen minder slapen, hoor je vanavond in het Jeugdjournaal.

We hebben ook een stelling over dit onderwerp:

Ik ga vaak te laat naar bed.

18.688 stemmen

Deze stelling is gesloten

54% 10.146 stemmen

45% 8.542 stemmen

- Ierland viert vandaag een belangrijke feestdag: St. Patrick's Day. Op die dag viert het land het leven van de heilige Patrick. Maar eigenlijk wordt er vooral feest gevierd! En wat Nederland met oranje heeft, hebben de Ieren met groen. Bijna iedereen trekt op deze dag een groene outfit aan.

Eerder deze week werd de feestdag al in de Amerikaanse stad Chicago gevierd. Daar werd zelfs een rivier helemaal groen gemaakt!

Huh! Waarom is deze rivier helemaal groen?

En dan nog even dit...

Goed nieuws voor Justin Bieber: hij kan weer lachen! Dat kon 'ie een tijdje niet doordat een deel van z'n gezicht verlamd was.

Justin Bieber kan weer lachen na verlamming in gezicht

Fijne dag!