Moeder van Mohammed uit Nederland omgekomen in Gaza

Moeder van Mohammed uit Nederland omgekomen in Gaza

Verdrietig nieuws uit Gaza: een Nederlandse vrouw van 33 is om het leven gekomen. Het gaat om de moeder van de 16-jarige Mohammed, die eerder in het Jeugdjournaal vertelde over de situatie in Gaza.

Mohammed woonde hiervoor met zijn vader, moeder, twee broertjes van 14 (een tweeling) en broertje van 8 in het Nederlandse dorp Doorn. Het gezin was naar Gaza gegaan om te zorgen voor hun zieke oma.

Oorlog

Toen de oorlog tussen Israël en de Palestijnse gewapende groep Hamas uitbrak, kwam het gezin vast te zitten in Gaza. Vanwege de oorlog is Gaza helemaal afgesloten van de buitenwereld. Niemand kan erin of eruit, omdat dat niet mag van het Israëlische leger.

Bombardementen

Twee weken geleden viel Hamas Israël binnen en doodde de groep meer dan 1.300 mensen. Sindsdien gooit het Israëlische leger iedere dag bommen op Gaza.

Volgens Hamas zijn er meer dan 4.600 Palestijnen om het leven gekomen. En ook de moeder van Mohammed is dus slachtoffer geworden van de oorlog. Ze kwam gisteren om het leven bij een explosie op een drukke markt in het midden van Gaza.

Vorige week vertelde Mohammed hoe het is om in Gaza te zijn:

Mohammed en zijn familie zitten vast in Gaza

Het nieuws over de moeder van Mohammed is verdrietig en heftig. Het kan daarom goed zijn om er met je ouders over te praten. Meer tips over hoe je met naar nieuws kunt doen, zie je in de link hieronder.