Hamas en Israël laten weer mensen vrij

Hamas en Israël laten weer mensen vrij

De Palestijnse groep Hamas heeft opnieuw mensen die uit Israël waren ontvoerd vrijgelaten. Het gaat om vrouwen en kinderen die Hamas in het Palestijnse gebied Gaza vasthield.

Bij een grote aanval vorige maand nam Hamas zo'n 240 mensen uit Israël mee naar Gaza. De afgelopen dagen zijn in totaal 41 ontvoerde mensen uit Gaza weer vrijgelaten.

Terug naar huis

Hamas heeft nieuwe beelden gedeeld waarop te zien is hoe sommige ontvoerde mensen worden vrijgelaten. Gewapende mannen van Hamas brengen de ontvoerde mensen naar de mensen van hulporganisatie het Rode Kruis.

De hulpverleners nemen de gijzelaars daarna mee naar het Israëlische leger. De militairen brengen ze dan met bussen terug naar huis in Israël.

Israël heeft ook 78 Palestijnen laten gaan die in Israël gevangen werden gehouden.

Het Israëlische leger sloeg hard terug met aanvallen op Hamas en het Palestijnse gebied Gaza. In de afgelopen twee maanden zijn grote delen van Gaza gebombardeerd. Hele woonwijken zijn verwoest.

Duizenden Palestijnen kwamen daarbij om het leven, niet alleen strijders van Hamas maar vooral veel gewone mensen.

Gevechtspauze

Het vechten tussen Hamas en Israël duurt nu bijna twee maanden. Maar dit weekend is er afgesproken om tijdelijk te stoppen met vechten.

Vier dagen lang mag er niet geschoten en gebombardeerd worden.