Grootste game-beurs ter wereld komt niet meer terug

E3, het grootste game-evenement ter wereld, is voorgoed voorbij. Bijna dertig jaar lang was de E3 het belangrijkste moment van het jaar voor gamers over de hele wereld.

De game-beurs was de laatste jaren al vaak afgelast, onder andere door corona. En ook dit jaar ging de beurs niet door, omdat het te duur zou zijn om zo'n groot evenement te organiseren.

E3 heeft bijna 30 jaar bestaan, en elk jaar was het groter dan de vorige. Maar nu is het tijd om afscheid te nemen. Dank voor de mooie herinneringen.
E3

Door corona moesten de grootste game-bedrijven op zoek naar een andere manier om hun nieuwe games te laten zien. Dat deden ze via livestreams op YouTube en Twitch.

Dat is een stuk goedkoper dan op een grote beurs staan. Daarom willen de bedrijven hun games voortaan niet meer laten zien op de E3. En zonder games is er natuurlijk geen beurs.

Andere beurzen

Dat de E3 niet meer terugkomt, betekent niet dat er helemaal geen game-beurzen meer zijn. Zo wordt in Duitsland elk jaar Gamescom gehouden, en ook op de Game Awards laten game-makers nu hun nieuwste spellen zien.