Bordspel Cluedo nu ook te spelen in Fortnite

Fortnite gaat samenwerken met de grote bordspellen-maker Hasbro. Zo kan je vanaf vandaag een soort Cluedo-modus spelen, en binnenkort komen daar ook andere spellen als Wie is Het? en Vier op een Rij bij.

In de Cluedo-modus speel je niet op een bord zoals in de echte versie, maar het is meer een soort moord-mysterie met meerdere rondes. Een beetje als de populaire game Among Us dus. Volgens game-redacteur Joppe Varkevisser is dat geen toeval.

Je ziet wel vaker dat Fortnite probeert fans van andere games aan te trekken. Zo lijkt de Lego-modus best wel nageaapt van Minecraft. En met Cluedo hebben ze ook een eigen soort Among Us.
game-redacteur Joppe Varkevisser

Fortnite werd beroemd als een Battle Royale-schietspel, maar inmiddels is het al veel meer dan dat. De laatste jaren zijn er al andere spellen bijgekomen, zoals Lego Fortnite, Fall Guys, en Rocket League.

Fortnite wil niet meer één spel zijn, maar meer een soort Roblox met heel veel spellen. Zodat je het zo lang mogelijk blijft spelen. En natuurlijk ook veel geld uitgeeft.
game-redacteur Joppe Varkevisser