Verspillingsvrije week: Op deze school koken ze met restjes

Verspillingsvrije week: Op deze school koken ze met restjes

Het laatste stukje brood, een appel die al een week in de tas zit, of chips die niet zo knapperig meer is. Vaak wordt het weggegooid. Maar dat is hartstikke zonde, vinden deskundigen.

Daarom is het deze week 'verspillingsvrije week', waarin extra aandacht is voor voedselverspilling. Op een school in Ede krijgen ze speciale lessen over wat je kan doen met restjes.

Hier zit havermout in met kaas. En dat moeten we bij elkaar malen en dat wordt dat uiteindelijk een soort cracker.
Sarah

Gemiddeld gooit een Nederlander ieder jaar 33 kilo voedsel en 64 liter drinken weg. Maar dat is dus helemaal niet nodig. Ook als eten er niet meer helemaal fris uitziet, kan je er nog genoeg mee doen.

Als er zwart op zit dan ziet het er niet zo goed uit, maar als je dat eraf haalt kan je het gewoon nog goed eten.
Quinn

Hoe ga jij thuis of op school om met eten dat je niet op krijgt? Eet je het later op, of gooi je het weg? Laat het hier weten:

Gooi jij wel eens eten en drinken weg?

10.296 stemmen

Deze stelling is gesloten

75% 7.755 stemmen

25% 2.541 stemmen