Wat kan je doen als je nare oorlogsbeelden ziet?

Wat kan je doen als je nare oorlogsbeelden ziet?

De oorlog tussen Gaza en Israël is nu al een tijdje in het nieuws. In het Jeugdjournaal denken we goed na over welke beelden we kinderen van de oorlog laten zien. Maar, op andere plekken zie je soms wel heel heftige beelden. Op social media bijvoorbeeld, en zelfs in reclames in games op je telefoon of tablet.

Buikpijn

En daar maken deskundigen zich zorgen over. Kinderen kunnen daar namelijk last van krijgen. Dat merken ook de kinderen basisschool De Wegwijzer in Alkmaar. Ze zien bijvoorbeeld mensen die worden mishandeld. Of mensen die heel verdrietig zijn. Daar krijgen ze soms buikpijn van. Of ze kunnen er niet goed van slapen.

Ik vind dat niet zo leuk en niet prettig, dat dat dan de hele dag in m'n hoofd afspeelt.
Rihaan

Wat kan je dan doen als je nare beelden van de oorlog ziet? Daar hebben deskundigen handige tips voor. Ze zeggen dat het belangrijk is dat kinderen over de nare beelden praten met volwassenen. En ook dat kinderen leuke dingen blijven doen, zodat ze niet aan de heftige beelden denken.

Gamemakers zijn ook niet blij met de heftige beelden in de reclames. Ze gaan kijken wat ze hier tegen kunnen doen.

In de video wordt hier nog meer over verteld. En wij zijn benieuwd of jij wel eens heftige beelden hebt gezien van de oorlog. Laat het ons hieronder weten:

Zie jij wel eens beelden van oorlog die je eigenlijk niet had willen zien?

5.266 stemmen

Deze stelling is gesloten

51% 2.721 stemmen

48% 2.545 stemmen