Uitgezocht: Waarom zijn landen op zoek naar aliens?

Deze week komen ruimtevoertuigen van drie verschillende landen aan bij Mars. Ze hebben allerlei apparatuur aan boord om onderzoek te doen op de planeet.

Buitenaards leven

Wetenschappers willen weten of er ooit leven is geweest op Mars. Of dat er misschien diep onder de grond nog steeds levende wezens zijn. Maar wat ze ook zouden vinden, het zullen in ieder geval geen marsmannetjes zijn.

Benjamin vraagt zich in deze nieuwe aflevering van Uitgezocht af wat ze er dan wel hopen te vinden. Je hoort het in de video hieronder:

Uitgezocht: bestaat buitenaards leven echt?

Astronaut André Kuipers ging 17 jaar geleden als één van de eerste Nederlanders de ruimte in. Hij denkt zeker te weten dat er binnen een aantal jaar buitenaards leven wordt gevonden.

Ik denk dat we binnen 10 jaar buitenaards leven gaan vinden, alleen zullen het geen groene marsmannetjes zijn.

André Kuipers

Ook wordt er hard gewerkt aan allerlei ruimtetelescopen om planeten die nóg verder weg staan te bekijken. Wetenschappers hopen ook zo te zoeken naar buitenaards leven.

930
Ik denk dat er buitenaards leven is.
Ja49%
Nee51%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Heb jij een vraag die wij een keer moeten behandelen in #Uitgezocht? Mail dan jouw idee naar jeugdjournaal@nos.nl of stuur het via een berichtje op Instagram. Wie weet zoeken wij het voor je uit!

Bekijk ook