Dit zijn de beste games uit Nederland

Dit zijn de beste games uit Nederland

Game-kenners, -fans én -makers waren gisteravond in museum Beeld & Geluid in Hilversum. Daar werden voor de zeventiende keer de Dutch Game Awards uitgereikt. Dat zijn de prijzen voor de beste games die in Nederland zijn gemaakt.

Hieronder zie je de belangrijkste winnaars op een rijtje:

Beste game: News Tower

In deze game maak je een eigen krant, en ga je op zoek naar goede nieuwsverhalen in de stad New York. Volgens de jury zit het spel supergoed in elkaar, en is het niet alleen leerzaam maar ook gewoon heel erg leuk.

Dat is ook te merken aan het aantal prijzen: het spel won prijzen voor Beste Game, Beste Geluid, Beste Ontwerp en Beste Eerste Game van een Nieuw Bedrijf.

Origineelste idee: The Score

Meestal is het onbeleefd om op je telefoon te zitten tijdens een klassiek concert, maar bij The Score is dat juist de bedoeling. Deze game speel je samen met het publiek, én met het orkest.

Beste gebruik van technologie: The 7th Guest VR

Dit griezelige avonturenspel speelt zich af in een spookachtig landhuis vol puzzels. Doordat je de game met een virtual reality-bril speelt, lijkt het net alsof je er echt helemaal in zit. Daarom vond de jury dit een terechte winnaar.

Mooiste stijl: Bomb Rush Cyberfunk

In deze game draait het helemaal om skaten, graffiti en breakdancen. Volgens de jury heeft het spel een unieke stijl, die heel erg doet denken aan straatkunst.